WINE WALK & RUN 2023

WINE WALK & RUN 2023

Op zondag 27 augustus vindt in Linden (Lubbeek) de tweede editie van Wine, Walk & Run plaats. Je kan er lopen of wandelen tussen de wijngaarden en door de bossen en genieten van wijndegustaties onderweg en aan de finish.

Op zondag 27 augustus vindt de tweede editie van de Wine Walk & Run plaats. Een jaar na de succesvolle eerste editie, die met 2500 deelnemers volzet was, wordt in het Hagelandse Linden opnieuw de rode loper uitgerold voor wandelaars en lopers die graag proeven van wijn en gezelligheid. Inschrijven voor de tweede Wine Walk & Run kan vanaf nu.

De Wine Walk & Run is een uniek belevingsevenement waarbij een sportieve prestatie, genieten en gezelligheid hand in hand gaan. De wandelaars en lopers kiezen voor een parcours van 9 of 13, 5 km met onderweg drie of vijf degustatiestops.

Meteen na de start, in het centrum van Linden, trekken de deelnemers langs de wijnranken van Wijndomein Vandeurzen. Daarna volgt een prachtige tocht door holle wegen, langs prachtige vergezichten, tot op de top van de Chartreuzenberg en door het gelijknamige wijndomein. Verderop is er ook een degustatiestop aan het amfitheater in het Chartreuzenbos.

Bij de start krijgen de wandelaars een uniek eventglas mee dat ze op de verschillende degustatiestops kunnen laten vullen en op het einde mee naar huis mogen nemen als aandenken. De lopers krijgen hun uniek eventglas aan de finish, zodat ze de handen vrij hebben tijdens het lopen. Nagenieten kunnen de deelnemers aan de Wine Walk & Run, de gezelligste wandeling en looptocht van het jaar, na afloop ook nog in de gezellige pop-upbar bij wijndomein Vandeurzen.

“Het Hageland kent zo veel mooie plekjes. Wijndorp Linden is er een van”, zegt Theo Francken, burgemeester van Lubbeek, waarvan Linden een deelgemeente is. “Met deze Wine Walk & Run kunnen duizenden mensen kennismaken met deze verborgen parel. Wees welkom!”

Inschrijven en info kan op de website van Wine Walk & Run