3 nieuwe rode parels.

Na de succesvolle en bekroonde witte wijnen van Wijnkasteel Vandeurzen, laten we jullie graag kennis maken met de nieuwste rode parels uit de prachtige wijngaard gelegen aan restaurant De Victorie.

Ontdek en geniet van onze wijnen in de bistro.

Onze witte en rode parels voor bij uw thuis? Ze zijn te koop en af te halen in de wijnbistro.
18 € /fles.

Rode wijnen

 

NIEUW! Tempranillo
Pure Red Vandeurzen - 2017

Een mooie frisse geur met lichte aroma’s van balsamico en eik. In de mond proeft men een zacht pallet van fruit, kruiden en een hint van eik. Plezierige afdronk van rood fruit met een klein beetje eucalyptus in de finale. 

 

NIEUW! Pinot Noir
Pure Red Vandeurzen - 2017

Deze fragiele fluweelachtige wijn met hints van rood fruit verweven met de houttoets van nieuwe eiken vaten heeft een intense en lange afdronk.

 

NIEUW! Lemberger
Pure Red Vandeurzen - 2017

Deze wijn heeft aroma’s van braambes en zwarte bes, zoethout, vleugje kruidigheid met een aangename zuurtegraad.

Witte wijnen

Albarino
Pure White Vandeurzen - 2017

Het mooiste witte druivenras dat Spanje te bieden heeft, zal ook in Linden volledig tot zijn recht komen. Het is een heerlijke frisse en crispy wijn met aroma’s van groene appel en tropisch fruit.

GOUDEN MEDAILLE VVS

Jaarlijks organiseert de Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) een wedstrijd om de beste Belgische wijnen uit te roepen. De Albarino 2017 werd bekroond met een gouden medaille en de titel van absolute revelatie. Dat een wijn deze prijs behaalt in haar eerste productiejaar is een unicum in deze wedstrijd.

Grüner Veltliner
Pure White Vandeurzen - 2017

Deze fruitige volle wijn met een toets van citrusvrucht, een vleugje witte peper en appel, heeft een onderliggende houtsmaak en proeft erg sappig. De afdronk is er een van frisse zuren met een finale van grapefruit.

GOUDEN MEDAILLE VVS

Ook de Grüner Veltliner 2017 werd bekroond met een gouden medaille en verkozen door een selecte jury van sommeliers tot één van de topwijnen van 2018.

 

Chardonnay 
Pure White Vandeurzen - 2017

Deze wijn heeft een volle neus van vanille, toast en honing. Hij is zeer mondvullend met hints van amandel.

De houtlagering geeft de wijn een hogere dimentie. In de afdronk zorgt de kleibodem voor lengte en finesse.