perswijn.nl: de eerste Belgische Tempranillo

Artikel verschenen op 8 mei 2019 op de website perswijn.nl

Een historisch moment: de eerste Belgische Tempranillo!

De wijn is gemaakt op Wijnkasteel Vandeurzen in Linden, dicht bij Leuven (niet ver van Brussel). In de neus nog wat discreet, hout en fruit mooi door elkaar. Zuivere neus met mooie houttoetsen, zoethout, wat chocolade, koffie, gerookt, duidelijk drop, Goed fruit met een praliné-toets, krieken, aardbei, kers met zekere sappigheid, Aanzet in de mond zacht, mooi gevuld aromapalet, vol, tannine mooi rijp en fijn structurerend, zuren prima present en goede afdronk. Wijn helemaal in evenwicht. Lekker. Knap! Tempranillo zonder Spaans gevoel. De tempranillo groeit in een naar het zuiden hellende wijngaard met een bodem bestaande uit klei en leem met daaronder ijzerzandsteen.

Lees het volledige artikel...

Contact

Kerkdreef 1 - B-3210 Linden
+32 016 88 82 86
Contactformulier
Vacatures

Restaurant

Maandag, donderdag, vrijdag
   & zaterdag: 18u30-21u30
Zondag: 12u-14u

Reserveer

Wijnbistro

Donderdag, vrijdag
   & zondag: 12u-23u
Zaterdag: 16u-23u
Maandag: 12u-14u30

Keuken: 12u-14u30 & 18u-21u30

Reserveer

Wijnkasteel Vandeurzen

Een neoclassicistische parel in
Linden met een rijke geschiedenis
Naar de website

© 2019 de Victorie | Restaurant & Wijnbistro | Design by Magix